Breaking News
Loading...
, , , , , , , , , , , , ,

Php - Değişken Aktarımı

Share on Google Plus





Bu ders sonunda temel seviyede "program okumayı" öğrenmiş olacaksınız.

Önemli: Bu ders program okuma açısından öğrenmeniz gerekli en önemli derstir. Nasıl ki okulda Alfabeyi veya sayıları öğrenmek önemliyse sizin için de program okumak o kadar önemlidir. Bu sebeple bu dersi en az 3 kere baştan sona okuma şartı var. yoksa devam etmeyin.  :)

Değişkenler içersinde bilgi depolandığını öğrendik. Birde değişkenler arasında bilgi alış-verişi yapılabilir. fakat bu konu gerçek hayattaki alışverişten biraz farklıdır.

Şöyle ki: diyelim elimizde $oyuncak isimli bir değişken var. Bu değişken içine "Araba" konulmuş durumda.
Şimdi biz $oyuncak kutusuna başka birşey koymak istiyoruz ama elimizdeki Araba´yı da kaybetmek istemiyoruz. Bunun için "Araba"yı , $yenikutu isimli bir değişkene aktaracağız.

$oyuncak="Araba";

$yenikutu = $oyuncak ;


Şu durumda $yenikutu="Araba" yazmakla aynı şeyi yaptık denebilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu yenikutu=oyuncak olmuyor. yani içindeki bilgi aktarılmış oluyor.
Diğer bir önemli nokta ise $oyuncak isimli kutu boşalmıyor. yani bu işlem sonunda print $oyuncakşeklinde bir komut verirsek ekranımızda Araba ismini görürüz.

Şimdi olayı bir adım daha ilerletelim.


$oyuncak="Araba";

$yenikutu = $oyuncak ;

$yenikutu= "Bebek";

Soru şu: Son durumda $yenikutu içinde ne var ?
cevap: Bebek

Program okuma sırasında her satıra tek tek bakıyoruz. ve hiçbir zaman yukarıdakilere dikkat etmiyoruz. Az önce içine başka birşey gelmiş olabilir ama son durumda yenikutu içine ne gelmişse o mevcuttur. Diğleri kaybolup gider. Yeni kutuya iki eşya konuldu diye düşünmüyorsunuz. Yeni bir eşya konulduğunda diğeri kaybolur.

Şimdi de matematiksel bir işlemle bir örnek yapalım.

$kutu= 5 ; 

$kutu = 3 +1;

print $kutu ;

Soru şu: Son durumda kutu içinde kaç sayısı var ?
A- 5
B- 4 
C- 9
D- 8



E- 10

You Might Also Like

0 yorum

About me

Like us on Facebook

Blog Archive